ラーメン激戦区・松戸の名店35そろい踏み!松戸ラーメンMAP
ラーメン激戦区・松戸の名店35そろい踏み!松戸ラーメンMAP

ご挨拶Greetings

千葉県松戸市は近年、「ラーメン激戦区」として名高い場所となってきました。つけ麺で知られる全国レベルの有名店をはじめ、地元の人おすすめのラーメン屋まで個性豊かな多くのお店が市内各所に点在しています。
今回は松戸市観光協会のスタッフが自ら足を運んで食べ歩いたえりすぐりのおすすめのラーメン店35店舗をピックアップしました。
ラーメンマップ松戸を通して「ラーメン激戦区 ・松戸市」 が国内外を問わず広まり、松戸市の観光の発展に大きく寄与されれば幸いです。

【ご注意】
※価格は取材当時(2022年7月)のものです。店舗様によって一部価格が変更されている場合がございます。予めご了承ください。

1

中華蕎麦とみ田 Tomita
数々の賞に輝き全国区の知名度を誇る、超人気麺処。高級割烹を思わせる美しい木目調の店内、 カウンター越しに職人の技を垣間見る事が出来る。 サービスやおもてなし感も一流の、まさにプレミアムな体験。
An extremely popular, nationally known ramen shop, Tomita has won many awards. The woodgrain tone interior is reminiscent of a high-class Japanese-style restaurant. Customers can catch a glimpse of the chef’s artisan skills. You’ll experience real premium service and excellent hospitality.
  • 11:00~15:00 ※麺、スープ切れ次第終了
  • 水曜日
  • 松戸1339 高橋ビル1F
  • 047-368-8860
推しの一杯Recommend
つけ麺(並) 厳選された上質な国産小麦のみを使用した、コシ、粘り、 風味共に絶品の自家製極太麺。 超濃厚豚骨魚介のつけ汁は濃厚ながらあっさりとした 上品な味わい。スープ割りで最後の一滴まで召し上がれ!Tsukemen (Dipping noodles) (regular size)
厳選された上質な国産小麦のみを使用した、コシ、粘り、 風味共に絶品の自家製極太麺。 超濃厚豚骨魚介のつけ汁は濃厚ながらあっさりとした 上品な味わい。スープ割りで最後の一滴まで召し上がれ!
Homemade extra thick noodles, which, made from carefully selected high quality Japanese grown wheat, are perfect in chewy and sticky texture and flavor. The super-rich tonkotsu and seafood-based dipping soup for Tsukemen is rich yet light, refined taste. Savor till the last drop of the soup with extra soup known as “soup wari.”
つけ麺・豚骨魚介

2

雷 松戸駅東口店 Kaminari (Matsudo Station East Exit Store)
「中華蕎麦 とみ田」の系列店。黄色と黒に赤で「雷」とある サイン看板が目印。お店の名前を冠した「雷そば」は、 濃厚ながらもクセのないスープと食べ応え抜群の 自家製太麺の平打ち縮れ麺。さすがのクオリティを感じる。
An affiliate of Tomita, the shop is located near the rotary outside the Station’s East Exit, with the signboard of the Chinese character “雷” (Kaminari) written in black and red. “Kaminari soba,” named after the shop’s name, features rich yet mild flavored soup and homemade thick and flat curly noodles. You’ll appreciate the quality as expected.
  • 11:00〜23:00
  • 無休
  • 松戸1240-3 エクセル松戸1F
  • 047-702-3980
推しの一杯Recommend
雷そば(並) 雷専用の自家製太麺の平打ち縮れ麺とゲンコツ、 背脂を中心に数種類のガラを半日かけて炊いた、 濃厚なスープ。丼を覆いつくすほど大きな トロトロの豚、もやしとニンニクたっぷり、 インパクト抜群の食べごたえのある1杯。Kaminari Noodles (regular size)
雷専用の自家製太麺の平打ち縮れ麺とゲンコツ、 背脂を中心に数種類のガラを半日かけて炊いた、 濃厚なスープ。丼を覆いつくすほど大きな トロトロの豚、もやしとニンニクたっぷり、 インパクト抜群の食べごたえのある1杯。
The homemade thick and flat curly noodle , exclusively made for Kaminari, and the rich soup made by simmering pig thigh bones and back fat, with several kinds of bones for half a day, are the core feature of our ramen. Slices of pork, as big as to cover up the ramen bowl and well soaked in the taste, are so delicious. It’s an impactful and substantial bowl of ramen with plenty of bean sprouts and garlic!
がっつり

3

松戸中華そば 富田食堂 Tomita Shokudo
オーナー富田氏が「食堂」をコンセプトに出店した、中華蕎麦とみ田の系列店。濃厚つけ麺の他、 中華そば(塩・醤油味)、純粋金華豚ワンタンそば、 煮干しそばなど本家とはまた異なるラインナップ。 大勝軒復刻の味「元祖もりそば」も必食!
The shop is an affiliate of Chuka soba Tomita, which the shop owner opened as a “shokudo” (popular restaurant). The menu offers a different lineup from the parent store, including Chuka soba classical ramen, both salt and soy-based, Pure Kinka premium pork wonton noodles and Niboshi dried fish noodles, as well as rich-flavored Tsukemen. Taishoken’s reproduction “Ganso Morisoba” is also a must-eat dish.
  • 10:00〜22:00
  • 無休
  • 松戸1239-1 関根ビル1F
  • 047-312-3120
推しの一杯Recommend
特製煮干そば(並) 麺はのど越しの良い、ツルツルもちもち食感の中太。 大判バラロール、吊るし焼き豚、半熟味玉と大きなメンマ、 タマネギが鶏と煮干しのあっさりめのスープにベストマッチ。Special Dried Fish Soup Noodles (regular size)
麺はのど越しの良い、ツルツルもちもち食感の中太。 大判バラロール、吊るし焼き豚、半熟味玉と大きなメンマ、 タマネギが鶏と煮干しのあっさりめのスープにベストマッチ。
Noodles are medium thick, with a smooth and springy texture. Large pork belly roles, roasted pork slices, soft-boiled ajitama (flavored egg), thick menma and onion, match perfectly with the light chicken- and dried fish-based soup.
豚骨魚介・煮干

4

翔軼屋(ショウイツヤ) Shouitsuya
松戸駅東口徒歩1分「人気メニューの自慢のつけ麺をぜひご賞味ください(店主)」酒の種類も多く、 中華料理をリーズナブルに提供している。 広い店内で、カウンター以外にテーブル席もあり グループでの利用も可。
Shoitsuya is only one minute’s walk from the Matsudo Station East Exit. Please try the shop owner’s recommendation and very popular specialty menu, Tsukemen. Various kinds of alcoholic drinks and reasonably priced Chinese dishes are also offered. The spacious shop with many table and counter seats is good for customers visiting in groups.
  • 11:00~翌1:00 (フードL.O翌1:30)
  • 無休
  • 松戸1228-1 松戸ステーションビル1F
  • 047-369-4280
推しの一杯Recommend
醤油豚骨つけめん 醬油ベースの濃厚豚骨スープによく絡むちぢれ麺。 味が染み込み、とろけるチャーシューと、 黄身が濃厚なトロトロ温泉玉子がうまさを演出!Shoyu Tonkotsu Tsukemen (Dipping noodles with soy sauce & pork bone broth)
醬油ベースの濃厚豚骨スープによく絡むちぢれ麺。 味が染み込み、とろけるチャーシューと、 黄身が濃厚なトロトロ温泉玉子がうまさを演出!
The soy sauce-based rich tonkotsu soup that takes three days to make and curly noodles that go well with the soup make a perfect bowl of ramen. Well-flavored chashu pork that is melting within your mouth and soft-boiled egg with its runny yolk enhance the deliciousness of the ramen.
醤油豚骨

5

らぁめん 一撃 Ramen Ichigeki
メニューはこってり系からあっさり系、野菜たっぷりのメニューなど多彩。 駅近で店内はテーブル席が2つと、カウンター席が7席。 ランチタイムは全て女性で埋まる日もあるそう。
The wide variety of menu ranges from thick and light types to a bowl of ramen with plenty of vegetables. Close to Matsudo Station, the shop has two table seats and seven counter seats – all are often occupied by women customers during lunch hours.
  • 昼11:30~16:00 夜18:00~翌1:00 [土] 11:30~翌1:00 [祝日] 11:30~22:00(L.O19:00) ※麺、スープがなくなり次第終了
  • 日曜日
  • 松戸1228-1 松戸ステーションビル1F
  • 047-366-6213
推しの一杯Recommend
特塩らぁめん なんと言ってもこのボリューム感! 分厚い肉が2枚にもやしが山盛りでインパクト大! 甘みとコクのある塩味でペロリと完食。 もやしにもしっかりと味付けがしてあり、 最後まで飽きずに美味しくいただける1杯。Toku-Shio (special salt) Ramen
なんと言ってもこのボリューム感! 分厚い肉が2枚にもやしが山盛りでインパクト大! 甘みとコクのある塩味でペロリと完食。 もやしにもしっかりと味付けがしてあり、 最後まで飽きずに美味しくいただける1杯。
The best feature you will like is the hearty dish with a lot of volume! Two thick slices of meat and a heaping pile of bean sprouts on top are really impactful! The soup is sweet, robust and salty, and you will eat it up quickly without getting tired of it till the last, as even green sprouts are seasoned well.
塩・豚骨

6

横浜家系ラーメン 武蔵家 松戸店 Musashiya
スープは店内で毎日ゲンコツとコミガラを炊いている。ご飯は何杯でも無料なのがウレシイ! 全席カウンター席で深夜まで営業しているから、 飲んだ後の〆にもおすすめのお店。
The soup is made every day from pig thighbones and a mix of various bones simmered for hours. Any number of extra helpings of rice is free. All seats are counter seats. The shop, open until midnight, is also suitable for having ramen after drinking to call it a night.
  • 11:00〜翌2:00
  • 無休
  • 松戸1228-1 松戸ステーションビル1F
  • 047-368-6868
推しの一杯Recommend
得ラーメン 京リニューアルした事により、更にお得感が増したラーメン! 京都府産の九条ネギと有明産の海苔を、ふんだんに使用! よく煮込まれた厚めのチャーシューと極太メンマに、 ほうれん草も乗ってボリュームある一杯!得ラーメン
京リニューアルした事により、更にお得感が増したラーメン! 京都府産の九条ネギと有明産の海苔を、ふんだんに使用! よく煮込まれた厚めのチャーシューと極太メンマに、 ほうれん草も乗ってボリュームある一杯!
Our new ramen is of greater value now after changes in ingredients and arrangements. Plenty of Kujo green onions from Kyoto and seaweed from Ariake, Kyushu are used. Enjoy the hearty bowl of ramen, with long-simmered thick chashu, super-thick menma bamboo shoots and spinach are all on top of it!
醤油豚骨

7

松戸飯店 Matsudo Hanten
松戸駅東口の商業施設「プラーレ松戸」内の中華レストラン。子供からご年配の方まで、リーズナブルな価格で本格中華が いただけるお店。麺類の他、一品料理、各種セットメニューも充実。
Matsudo Hanten is a Chinese restaurant located in the shopping complex Plare in the Matsudo Station East Exit area. All people from kids to elderly people can enjoy authentic Chinese cuisines at reasonable prices. A rich variety of menus, including noodles, a la carte and set menus, is offered.
  • 11:00~21:30
  • 不定休 (※プラーレ松戸に準ずる)
  • 松戸1149-1 プラーレ松戸6F
  • 047-710-6682
推しの一杯Recommend
担々麵 マイルドながらコクを感じる、ほど良い辛さの担々スープに 細麺で、お子様も食べやすい味わい。自家製の餃子との相性も 抜群!夏季限定の「冷やし担々麵」もおすすめ!Tantan Noodles
マイルドながらコクを感じる、ほど良い辛さの担々スープに 細麺で、お子様も食べやすい味わい。自家製の餃子との相性も 抜群!夏季限定の「冷やし担々麵」もおすすめ!
Our signature dish – the moderately spicy, and mild yet rich flavored Tantan soup, with thin noodles – is easy to eat even for children. The combination with the homemade gyoza dumplings is perfect! Cold Tantanmen, the summer only menu, is also our recommendation.
担々麺・他

8

中華料理 福宝苑 Chinese Cuisine Fukuho-en
東口から徒歩7分、ランチタイムはお客さんで賑わう福宝苑。人気の刀削麺は注文を受けてから店内で削っている。 店内は広く、テーブル席も沢山ある為、グループでのご利用も可能。
Fukuhoen, located 7 minutes’ walk from the Matsudo Station East Exit area, is bustling with lunchtime customers. The popular “Toshomen” knife-cut noodles are shaved and prepared after they receive orders. You can visit the restaurant in a group as the inside is spacious with many table seats.
  • 昼11:00~15:00 夜17:00~23:00
  • 不定休
  • 根本451-1 ジュネパレス2F
  • 047-382-5389
推しの一杯Recommend
牛バラ刀削麺 注文が入ってから店内で削る刀削麺は モチモチでお腹の満足度も高い。 香菜と山椒の効いたスープは見た目と違いあっさり系。 辛いものが苦手な方は辛さの調整もしてもらえる。Beef Short Rib Toshomen (Knife-cut noodles)
注文が入ってから店内で削る刀削麺は モチモチでお腹の満足度も高い。 香菜と山椒の効いたスープは見た目と違いあっさり系。 辛いものが苦手な方は辛さの調整もしてもらえる。
Toshomen noodles are shaved with a big knife in the restaurant after orders are made. The springy noodles earn high customer satisfaction as they are satisfying customers’ appetite. The soup, well spiced with Japanese pepper and Chinese parsley, is of light type, Customers can get spiciness moderated if they don’t like too spicy dishes.
醤油

9

兎に角 松戸店 Tonikaku
知る人ぞ知る、松戸で一二を争う行列店。太めのちぢれ麵は店内の自家製麵室で製麺したもの。 人気メニューの「油そば」にもつく「割スープ」は、 濃厚な風味の魚介豚骨系で一度食べたらやみつきに…。 まさに「並んでも食べたいお店」。
The shop is well-known to ramen enthusiasts as one of the most popular shops with long ques in Matsudo. The specialty thick curly noodles are made in its noodle-making room. The “wari” (extra) soup that comes with the signature menu “Abura soba” (oiled ramen) is rich seafood-tonkotsu flavored and addicting. It’s a shop where you want to eat even if you have to wait in line.
  • [月~金] 11:00~22:00 [土・日・祝] 10:00~22:00 (L.O 22:00)
  • 不定休
  • 根本462 比嘉ビル1F
  • 047-361-4667
推しの一杯Recommend
油そば(玉子トッピング) 太めの中太ちぢれ麵に絡むのはチャーシュー煮ダレを濃縮した 醬油ベースの特製ダレ。肩ロースの燻製チャーシュー、 ほぐし肉、メンマ、かつお節、ネギ、海苔とたっぷりの具。 割スープをかけたりつけ麵風にしても美味。Abura Soba (oiled ramen) with an egg topping
太めの中太ちぢれ麵に絡むのはチャーシュー煮ダレを濃縮した 醬油ベースの特製ダレ。肩ロースの燻製チャーシュー、 ほぐし肉、メンマ、かつお節、ネギ、海苔とたっぷりの具。 割スープをかけたりつけ麵風にしても美味。
The thick curly noodles are put into and mixed with the special soy-based sauce, made by condensing the sauce from simmering chashu. Plenty of ingredients, like smoked pork shoulder chashu, pulled pork, menma, dried bonito, green onion and dried seaweed. You may enjoy the delicious dish by starting with soft-boiled egg on top or by pouring the soup or dipping noodles into the soup that come in a separate bowl.
つけ麺・魚介豚骨

10

麺処となみ Tonami
東口から徒歩8分、京葉ガスの向い。「濃厚な味わいでありながら、食べ終わりにキレがある 1杯を目指しています(店主)」。 メニューは辛みそつけ麺とみそラーメンの2種類のみ。
The shop is located an 8-minute walk from the Matsudo Station East Exit and across from Keiyo Gas. The shop owner “aims to present a bowl of noodles with rich flavor, yet good aftertaste sharpness when you finish eating. ” Only two dishes – Kara-miso Tsukemen and Miso Ramen using homemade medium-thick noodles – are offered.
  • [月~金] 昼11:30~14:30 夜17:30~20:30 [土]11:00~15:00
  • 日曜日
  • 小根本51-5
  • 非公開
推しの一杯Recommend
辛みそつけ麺(中盛) 超濃厚な辛味噌味のスープに自家製中太麺。 ガツンとニンニクの風味と後からくる上品な辛さ。 肩ロースのチャーシューはほんのりスモーキー。 スープ割を注いでラーメン風にして二度おいしい!Kara-miso Tsukemen (medium size) (Dipping noodles with spicy miso soup)
超濃厚な辛味噌味のスープに自家製中太麺。 ガツンとニンニクの風味と後からくる上品な辛さ。 肩ロースのチャーシューはほんのりスモーキー。 スープ割を注いでラーメン風にして二度おいしい!
“Homemade medium-thick noodles are presented in super-rich, spicy miso soup. Powerful garlic flavor, followed by delicate spiciness later. Pork chuck chashu is flavored slightly smoky. It’s twice good when you put “soup-wari” (extra soup) and eat it like ramen.”
つけ麺・濃厚味噌

11

中華そば まるき Maruki
東口から徒歩8分、「松戸市役所」の交差点付近にある、こじんまりとしたお店。シンプルで懐かしい味わいの中にも、 店主のこだわりを感じる逸品。リピーターが続出するのもうなずける。
The shop, located near the Matsudo City Office crossing, eight minutes’ walk from the Station’s East Exit, is a small but snug place. While the taste is simple and nostalgic, it is an excellent dish of ramen in which you will find the shop owner’s strong commitment. It’s quite understandable that repeat customers have been increasing steadily.
  • 昼11:00~14:30(L.O.14:15) 夜18:00~21:30 ※緊急事態宣言中は 20:00(L.O.19:45)まで
  • 火曜日 水曜日
  • 小根本51-2
  • 047-331-0787
推しの一杯Recommend
中華そば こだわりの煮干しスープ、10種類を超える 厳選された食材で仕立てた、味わい深い1杯。Chuka Soba (Chinese noodles)
こだわりの煮干しスープ、10種類を超える 厳選された食材で仕立てた、味わい深い1杯。
Niboshi dried fish soup made with so much care and more than 10 different kinds of carefully selected ngredients make a very tasteful, rich-flavored dish of traditional ramen.
煮干だし

12

らーめん森田屋 Ramen Moritaya
「あっさり豚骨」がこだわりの、長浜ラーメンのお店。お子様からご年配の方まで幅広く食べられるよう独自の味作りをしている。 餃子グランプリで金賞を受賞した餃子はテイクアウトもOK。
Ramen Moritaya is a Nagahama Ramen shop and “Light Tonkotsu (pork bone broth)” is its signature dish. The shop has created it own original taste so that all people from kids to elderly people will enjoy its ramen. You can also take out the delicious gyoza (dumplings) that have won the Gold Prize in a “Gyoza Grand Prix” contest.
  • 【日】11:00~20:00 【月~木】11:00~17:00 【金・土・祝前日】11:00~21:00 (L.O閉店30分前)
  • 不定休
  • 松戸1307-1 キテミテマツド10F
  • 047-700-5657
推しの一杯Recommend
スパイシーらーめん 極細ストレート麺にクリーミーでコクはあるが、 臭みを感じさせることなくスッキリ、あっさりが 特徴の豚骨スープ。1辛~3辛まで辛さが選べる オリジナルの旨辛スパイスがクセになる。 ※写真はイメージ。 Spicy Ramen
極細ストレート麺にクリーミーでコクはあるが、 臭みを感じさせることなくスッキリ、あっさりが 特徴の豚骨スープ。1辛~3辛まで辛さが選べる オリジナルの旨辛スパイスがクセになる。 ※写真はイメージ。
The Tonkotsu soup is creamy and rich, yet light and refreshing, with no odor of pork bones. You can choose the level of spiciness (from 1 to 3). The original hot and tasty spices are really addicting.
長浜ラーメン

13

北海道らーめん ひむろ 松戸店 Hokkaido Ramen Himuro
西口ロータリー近く、ファミマの裏にある、真夜中まで営業している、カウンターだけのお店。味噌ベースのラーメンがメインで、 餃子やから揚げなどのおつまみもあり、夜はお酒もいただける。
The shop, located near the West Exit rotary and behind the Family Mart store, is open until midnight, with only counter seats. The main dish is miso-based ramen. Side dishes such as gyoza (dumplings) and karaage (fried chickens) are served, as well as alcoholic drinks in the evening.
  • 【月~土】11:00~翌3:30 【日・祝】11:00~翌2:00
  • 無休
  • 本町1-13
  • 047-362-3600
推しの一杯Recommend
札幌味噌らーめん 中太ちぢれ麵と豚骨ベースのクリーミーな白味噌スープ。 柔らかい豚バラチャーシュー、もやしのシャキシャキ食感、 バランスの良い1杯。コーン、バターのトッピングで 美味しさマシマシ!Sapporo Miso Ramen
中太ちぢれ麵と豚骨ベースのクリーミーな白味噌スープ。 柔らかい豚バラチャーシュー、もやしのシャキシャキ食感、 バランスの良い1杯。コーン、バターのトッピングで 美味しさマシマシ!
Medium-thick curly noodles and the tonkotsu-based creamy white miso soup. Tender pork belly chashu slices and crispy bean sprouts make a well-balanced bowl of ramen. Toppings of corn and butter will make the dish even more delicious.
味噌豚骨

14

四川担々麺 どういうわけで、 Douiuwakede
西口ロータリーの真ん前。担々麵のイラストののぼりが目印の四川担々麵専門店。辛さ、しびれが選べるので女性に人気のお店。
This Tantan Noodles specialty shop is right in front of the traffic circle outside the Matsudo Station west exit. A banner flag of a tantanmen illustration stands outside the shop. It is popular with women as you can choose spiciness and numbness.
  • 11:00~23:00(L.O22:30) ※スープなくなり次第終了
  • 無休
  • 本町1-11 KYS2ビル1F
  • 047-712-2101
推しの一杯Recommend
四川担々麵 濃厚な白胡麻ベースに自家製辣油と挽きたて 山椒を贅沢に使用した一品。麺は中細平打ち。Szechuan Tantan Noodles
濃厚な白胡麻ベースに自家製辣油と挽きたて 山椒を贅沢に使用した一品。麺は中細平打ち。
This savory dish features rich white sesame as the base, lavishly using homemade chili oil and freshly ground sansho Japanese pepper. The shop is very much particular about chili oil. Noodles are flat and medium-thin.
担々麵

15

大勝 松戸店 Daikatsu
西口徒歩3分、紺ののぼりが目印のモダンなお店。永福町の大勝軒から2文字を受け継いだという店名と秘伝のスープは、 2種類の煮干しを使用し、日によってブレンドを変えているそう。 麺の量を1玉~チョイスできるため、女性の方にもオススメ。
Daikatsu, three minutes’ walk from the station’s West Exit, is a modern looking restaurant, with a deep blue banner-flag serving as a landmark. The shop, named after Taisho-ken, celebrated ramen shop in Tokyo’s Eifukucho, makes the secret soup using two kinds of dried fish, changing their blends depending on the day. It is recommended also for women as they can choose the amount of noodles.
  • 昼11:00~15:00 夜17:30~21:00  [木] 11:00~15:00
  • 無休
  • 本町7-17 AKBLD24 1F
  • 047-308-3333
推しの一杯Recommend
チャーシュー麺 たっぷり乗った自家製ほろほろチャーシューと たっぷりのスープが食欲をそそる。 醤油の濃厚さの中に煮干しの存在感が口いっぱいに広がり、 独特なラーメンの世界観を味わえる。Chashu Noodles
たっぷり乗った自家製ほろほろチャーシューと たっぷりのスープが食欲をそそる。 醤油の濃厚さの中に煮干しの存在感が口いっぱいに広がり、 独特なラーメンの世界観を味わえる。
Plenty of homemade mouth-melting chashu roast pork on top of noodles and plenty of soup stimulate your appetite. The flavor of dried sardines in the thick soy-based soup spreads throughout the mouth. You’ll enjoy the unique view of the ramen world.
煮干し醤油

16

中華厨房 ゆうえん Chinese Kitchen Yu-en
1968(昭和43)年の創業以来、地元のお客様に愛されてきた、中華のお店。多彩なメニューをリーズナブルな価格で楽しめる店として 常連客も多い。麺もスープも自家製。毎月月末の金・土・日は 自家製餃子を100円でご奉仕!
Since the establishment in 1968, this Chinese restaurant has been loved by local customers. Many regular customers enjoy its diverse menu at reasonable prices. Both the noodles and the soup are homemade. On the last Friday, Saturday and Sunday every month, homemade gyoza(dumplings) are offered for 100 yen!
  • 11:00~24:00
  • 無休
  • 本町20-20
  • 047-368-8583
推しの一杯Recommend
広東麵(五目うま煮そば) 醬油ベースのスープに細ちぢれ麵。豚肉、イカ、人参、白菜、 青菜、タケノコ、うずらの卵と具沢山!トロトロあんかけで スープも完食したくなる、懐かしい味わい。 ※価格変更の予定あり。Cantonese Noodles (Gomoku umani soba)
醬油ベースのスープに細ちぢれ麵。豚肉、イカ、人参、白菜、 青菜、タケノコ、うずらの卵と具沢山!トロトロあんかけで スープも完食したくなる、懐かしい味わい。 ※価格変更の予定あり。
Soy sauce-based broth and thin, curly noodles. Pork, squid, carrots, Chinese cabbage, greens, bamboo shoots, quail egg and lots of other ingredients! The thick starchy sauce, giving it a nostalgic flavor, makes you want to finish the soup as well. Prices are subject to change.
醤油・他

17

麺処 三虎(みとら) Mitora
「ワイン&ダイニング蔵人」内で営むラーメンのお店。スープは鶏ガラ、魚介、豚骨を絶妙にブレンドし、 メニューにあわせて3種の異なる麺を使用。 元和食の職人をキャリアにもつ店主ならではの、 ダイナミックな中に繊細さを感じさせる1杯。
The ramen shop Mitora is within the Wine & Dining Kuraudo complex. The soup is a superb mix of chicken, seafood and Tonkotsu (pork bone) broth. Three different kinds of noodles are used depending on the menu. You feel delicacy in the dynamic flavors of the dish created by the shop owner who once worked as a Japanese cuisine chef.
  • 10:30~15:00(L.O14:30)
  • 月曜日
  • 本町20-10 ル・シーナビルB1F
  • 047-701-5035
推しの一杯Recommend
どろ醤油ラーメン 鶏ガラ、魚介、豚骨を絶妙にブレンドした濃厚スープに、縮れ太麺。 ホロホロ柔らか角煮チャーシューも絶品!Doro Shoyu (very thick soy sauce) Ramen
鶏ガラ、魚介、豚骨を絶妙にブレンドした濃厚スープに、縮れ太麺。 ホロホロ柔らか角煮チャーシューも絶品!
The rich and thick soup made up of a perfect mix of chicken, seafood and pork bone broths matches well with Thick curly noodle. Kakuni chashu braised pork is so tender and juicy that it almost melts in your mouth.
豚骨・他

18

長浜ラーメン フクフク 松戸店 Nagahama Ramen Fukufuku
九州の長浜豚骨ラーメン。2004(平成16)年創業当初からの継ぎ足しスープが特徴。 長浜ラーメン特有の麺の細さと提供の速さが売り! おつまみメニューも豊富でリーズナブルだから居酒屋としてもおすすめ!
Nagahama Tonkotsu Ramen from Kyushu. The feature is the soup used over years since its 2004 opening, with new soup added on. The big appeal are the thin noodles characteristic of Nagahama Ramen and quick serve. The shop is also recommended as “izakaya” (Japanese pub) with many varieties of sidedish menus and reasonable prices.
  • 昼11:30~14:00 夜18:00~翌1:00 (L.O閉店15分前) 日・祝22:00閉店
  • 月曜日
  • 根本5-11
  • 080-6847-9573
推しの一杯Recommend
チャーシューメン 濃厚で豚骨の旨味がギュッと詰まったスープがクセになる! 替え玉1回まで無料! 店主こだわりの人気の餃子と一緒に是非!Chashu Noodles
濃厚で豚骨の旨味がギュッと詰まったスープがクセになる! 替え玉1回まで無料! 店主こだわりの人気の餃子と一緒に是非!
The thick soup packed with umami flavor of tonkotsu is really addicting. Second serving of noodle is free. Please savor our ramen together with gyoza dumplings the shop owner makes with very particular care.
長浜ラーメン

19

大福元 松戸 Daifukugen
西口徒歩5分、ダイエーの裏に構える本格中華を気軽に楽しめるお店。ボリュームある豊富なメニューでリピーターが続出中。 野菜をふんだんに使った五目野菜の海鮮ラーメンは人気の一品。 塩味だけではなく醤油味を選択することも可能。
The restaurant, located 5 minutes’ walk from the Matsudo Station West Exit and behind the Daiei store, offers authentic Chinese cuisines in casual atmosphere.Repeat visitors are increasing because of various menus and hearty meals. The “Gomoku Yasai” (mixed vegetable) seafood ramen with lots of vegetables is very popular. You can choose soy sauce-based soup, not just salty flavored soup.
  • [月~金] 昼11:30~15:00 夜17:00~23:30 [土・日・祝] 11:30~23:30
  • 無休
  • 根本5-9
  • 047-368-9688
推しの一杯Recommend
五目野菜の海鮮ラーメン サッパリとした塩ベースのスープに、もっちりとした麺。 スープに合うようしっかり味付けされたエビやキクラゲなど 贅沢な海鮮野菜がたくさんのった大満足の1杯。Gomoku Yasai (mixed vegetable) Seafood Ramen
サッパリとした塩ベースのスープに、もっちりとした麺。 スープに合うようしっかり味付けされたエビやキクラゲなど 贅沢な海鮮野菜がたくさんのった大満足の1杯。
The refreshingly light salt-based soup and chewy noodles. A satisfactory bowlof ramen that makes you happy at heart and your stomach full, with lots of seafood and vegetables, such as well seasoned shrimps going well with the soup and “kikurage” wood ear mushrooms all on top of the noodles.
塩・他

20

らーめん風 Ramen Kaze
麺と味噌は札幌から取り寄せ、本場の焼き味噌ラーメンを味わえる、希少なお店。店内はカウンターのみのシンプルで落ち着いた佇まいで、 店主の丁寧な仕事ぶりが感じられる。 こってりとあっさりが混在する「こっさり」な1杯を是非!
This is a rare shop, where you can savor the real yaki-miso ramen popular, using noodles and miso ordered from Sapporo. The interior, with only counter seats, has a calm appearance and gives you a feeling of the shop owner’s careful manner of work. Try a bowl of ramen with a mix of rich flavor and lightness in tastes!
  • [火〜土] 昼11:30〜14:30 夜18:00〜21:30 [日]11:30〜15:30 (L.O閉店30分前)
  • 月曜日
  • 根本6-4
  • 非公開
推しの一杯Recommend
イカ墨入り焼味噌ラーメン イカスミのコクと旨み、焼き味噌の香ばしい香りが 絶妙にマッチした、珠玉の1杯。一見個性的ながらバランスが良く スルスルいける、まさに「こっさり」な味わい。 Yaki-miso Ramen with Squid Ink
イカスミのコクと旨み、焼き味噌の香ばしい香りが 絶妙にマッチした、珠玉の1杯。一見個性的ながらバランスが良く スルスルいける、まさに「こっさり」な味わい。
This is really a great bowl of ramen as rich flavor and umami of squid ink are matching perfectly with savory aroma of yaki-miso (miso fried while cookingingredients). At first sight, it is unique, yet a dish of well-balanced flavor and you can eat it smoothly. Really great tastes of rich and light flavors combined well.
味噌

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魔乃巣 Manosu
Barからラーメン店へと転身した、異色のお店。ドアを開ければシックな佇まい。名物は「カレーつけ麺」。 豚骨魚介スープと店主が独自にブレンドしたこだわりの スパイスが絶妙にマッチした個性が光る一品。
The bar-turned ramen shop is a unique restaurant with a chic mood inside. Its specialty is “Curry Tsukemen (dipping noodles)”. This is an excellent dish, with Tonkotsu (pork bone) and seafood-based broth matching perfectly with the original spices blended by the shop owner.
  • 昼11:30~14:00 夜18:00~翌1:00 [日]18:00~24:00 (L.O閉店15分前)
  • 月曜日 木曜定休
  • 本町14-9
  • 非公開
推しの一杯Recommend
カレーヌードルズ パプリカパウダーの赤、水菜の緑、立ち上るカレーの香りが 食べる前から食欲をそそる1杯。中太ストレートのもちもち麵に スパイシー&ホットなスープが絡んでクセになるウマさ! ※価格変更の予定あり。Curry Noodles
パプリカパウダーの赤、水菜の緑、立ち上るカレーの香りが 食べる前から食欲をそそる1杯。中太ストレートのもちもち麵に スパイシー&ホットなスープが絡んでクセになるウマさ! ※価格変更の予定あり。
Paprika powder’s red and mizuna’s green colors, combined with the rising good smell and aroma, stimulate your appetite. The combination of the medium thick noodles with a springy texture and the spicy, hot soup makes the curry noodles really addicting. * Prices will change in the near future.
魚介豚骨

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らーめん まる功 Ramen Maruko
今年で10年目を迎える、カウンターのみのアットホームな雰囲気のお店。お酒も飲めるのでラーメンの他、店主が独自にレシピ考案した餃子や 焼きおにぎりなど、飲んでお腹もいっぱいになれるお店。
Maruko, which marks the 10th anniversary this year, is a restaurant with a homey atmosphere. All seats are counter seats. Alcoholic drinks are also served. Besides ramen, the shop owner has created side dishes like gyoza (dumplings) and “yaki-onigiri” (grilled rice ball) using his own original recipes to go with drinks. It’s the place where you can get full while enjoying drinking.
  • [火~日・祝]18:00~24:00
  • 月曜日
  • 根本57-10
  • 047-711-9901
推しの一杯Recommend
焦がしニンニク味噌ラーメン スープは鶏、豚、魚介のブレンドがベースで奥深い味わい。 麺は中太。もやし、キャベツ、ニラのお野菜もたっぷり。 ネギチップの香ばしさと、ふわっと香る柚子も味のアクセントに。Roasted Garlic Miso Ramen
スープは鶏、豚、魚介のブレンドがベースで奥深い味わい。 麺は中太。もやし、キャベツ、ニラのお野菜もたっぷり。 ネギチップの香ばしさと、ふわっと香る柚子も味のアクセントに。
The soup is an exquisite blend of chicken, pork and seafood broths, with deep flavors. Noodles are medium thick. Plenty of vegetables, like bean sprouts, cabbage and Chinese chives are offered. The savory flavor of chopped green onion and waft of yuzu further enhance the flavor of the ramen.
味噌・他

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中華屋華苑(カエン) Chukaya Kaen
西口徒歩5分、店内は広くテーブル席もあり、常連客で賑わっている。「お客様に沢山野菜を食べてほしい」と、食べる人の健康を気遣った ラーメン作りをされている店主の人柄を感じさせる優しい味わいは、 幅広い世代に愛されている。
Five minutes’ walk from the Station, the shop is spacious with many table seats and clean. Many women customers visit during lunch hours. It is full of regulars.Our ramen’s light taste is loved by a wide range of generations. The gentle taste reflects the nice personality of the shop owner, who makes ramen thinking of customers’ health and wishing them to eat plenty of vegetables.
  • 昼11:30~14:00 夜17:30~23:00
  • 日曜日
  • 根本57-1
  • 047-363-3858
推しの一杯Recommend
エビタンメン あっさりとした塩味。プリプリのエビが 沢山乗っていて、麺をすくうと下からさらにエビが! この価格でこの量のエビ!野菜もたっぷりで気持ちもお腹も大満足!Shrimp Tanmen
あっさりとした塩味。プリプリのエビが 沢山乗っていて、麺をすくうと下からさらにエビが! この価格でこの量のエビ!野菜もたっぷりで気持ちもお腹も大満足!
The bowl of this shrimp Tanmen noodles features light salty taste, with lots of plump shrimps on top. More shrimps appear when you pull up noodles from the bowl. Such a big amount of shrimps for this price! Plenty of vegetables, too! Both your heart and stomach will be full and satisfied.
塩・他

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麺場 田所商店 松戸六高台店 Menba Tadokoroshoten
自家製めんの種類豊富な味噌ラーメンのお店。スープは信州、北海道、九州麦味噌のコクのある味わい。 ニンニクをトッピングすれば旨さ倍増! カウンターとテーブル席の店内は仲間同士やファミリーにもおすすめ。 パーキング完備のお店。
A miso ramen restaurant with a wide variety of homemade noodles. The soup has a rich flavor of Shinshu, Hokkaido, and Kyushu barley miso. Topping it with garlic doubles the flavor! The restaurant, with counter and table seating, is recommended for friends and families. Parking is available.
  • 11:00~22:30(L.O22:00)
  • 元旦以外無休
  • 六高台1-84
  • 047-385-1200
推しの一杯Recommend
北海道味噌 味噌漬け 炙りチャーシュー麺 北海道味噌ベースの濃厚スープ。 自家製炙りチャーシューが3枚も乗って、 もやし、タマネギなどのお野菜もたっぷり。 北海道の大地を思わせるポテトもトッピングされている。 ニンニクチップの香ばしさが食欲をそそる。Hokkaido Miso-zuke Aburi-chashu Noodles (Hokkaido miso-marinated seared chashu)
北海道味噌ベースの濃厚スープ。 自家製炙りチャーシューが3枚も乗って、 もやし、タマネギなどのお野菜もたっぷり。 北海道の大地を思わせるポテトもトッピングされている。 ニンニクチップの香ばしさが食欲をそそる。
The Hokkaido miso-based soup is very rich. Three large slices of homemade seared chashu pork come with plenty of bean sprouts, onion and other vegetables. The potato topping reminds you of the land of Hokkaido. Garlic chips’ savory flavor is so appetizing.
味噌

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横浜家系ラーメン祭家 Matsuriya
今年で8年を迎えた、「横浜家系ラーメン祭家」の2号店。赤、黒、白で統一されたお店はカウンター席の他、テーブル席、 小上がり席もあり。野菜ラーメンや、濃厚魚介つけ麺、餃子やご飯ものと レパートリーも豊富で一人でも仲間同士でも楽しめるお店。
The 2nd shop of the Yokohama Iekei (house-style or affiliated) Ramen chain Matsuriya, which marks eighth anniversary this year. The interior, colored in red, black and white, has both counter and table seats, plus a raised seating area. Customers can enjoy a large variety of menus alone or with friends, such as vegetable ramen, rich-flavored seafood Tsukemen (dipping noodles), gyoza (dumplings) and rice.
  • 11:00~24:00
  • 無休
  • 二十世紀が丘萩町1-2 美沢レヂデンス1F
  • 047-712-0007
推しの一杯Recommend
祭ラーメン(濃厚豚骨醤油) 一番人気の祭ラーメンはクリーミーな豚骨醤油麺スープに 中太ストレートの麺。バラチャーシュー3枚、味玉2個、海苔6枚、 ほうれん草と、スタンダードな家系のトッピング。 麺の太さ・硬さ・味の濃さ・油の多さが選べる。Matsuri Ramen (Rich-flavored Tonkotsu&Shoyu)
一番人気の祭ラーメンはクリーミーな豚骨醤油麺スープに 中太ストレートの麺。バラチャーシュー3枚、味玉2個、海苔6枚、 ほうれん草と、スタンダードな家系のトッピング。 麺の太さ・硬さ・味の濃さ・油の多さが選べる。
The most popular signature dish, Matsuri Ramen, has medium-thick straight noodles in the creamy tonkotsu soy-based soup, with typical standard Iekei ramen toppings of three pork belly chashu slices, two ajitama flavored eggs, six nori seaweed pieces, and spinach. You can choose the thickness and firmness of noodles, strength of the taste, and the amount of fat.
醤油豚骨

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もののこころ Mono-no-kokoro
JR武蔵野線「東松戸駅」から徒歩1分、お洒落でカフェのような外観のお店。可能なかぎり国産の自然素材を使用し、化学調味料不使用の優しい味。 店内には子供のおもちゃもあり、お子様連れの女性も気軽にラーメンを味わえる。
A one-minute walk from Higashi-Matsudo Station on the JR Musashino Line, the restaurant has a stylish, café-like appearance. The restaurant uses domestic natural ingredients as much as possible and does not use any chemical seasonings. There are children’s toys in the restaurant, so women with children can easily enjoy ramen.
  • 昼11:00~15:00 夜17:00~21:00(L.O閉店30分前) ※時短営業のため変更の場合あり
  • 月曜日 (祝日の場合は翌火曜に振替)
  • 東松戸3-6-11 レアル東松戸1F
  • 047-711-7255
推しの一杯Recommend
純鶏白湯らーめん 鶏ガラをじっくり長時間煮込んだまろやかでコクのある 鶏白湯スープに太めの麺。キャベツ、青菜、みじん切り玉ネギ、 トマト、鶏チャーシューとトッピングも彩りがキレイ!Pure Chicken Baitang(white soup) Ramen
鶏ガラをじっくり長時間煮込んだまろやかでコクのある 鶏白湯スープに太めの麺。キャベツ、青菜、みじん切り玉ネギ、 トマト、鶏チャーシューとトッピングも彩りがキレイ!
The mellow and rich Chicken White Soup made by simmering chicken bones slowly for many hours and thick noodles. Toppings of cabbage, green vegetables, minced onion, tomato and chicken chashu add beautiful colors and further enhance the taste of the delicious dish.
鶏白湯

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成都担担面 Seito Tantanmen
「新京成線みのり台駅」から徒歩8分。店内は中国風のお洒落な雰囲気。四川料理の総本山、赤坂の四川飯店で修業を積んだ店主のこだわりが詰まったお店。 担担面の専門店ながら、多少の中国料理もある。
Located eight minutes’ walk from the Shin-Keisei Line Minoridai Station, the shop has an atmosphere of a fancy Chinese-style restaurant inside. The shop owner has trained at Shisen Hanten (Szechwan Restaurant) in Tokyo’s Akasaka and everything in this shop, from dishes to manners, shows how he cares about details. Although it is a Tantan noodle specialty shop, customers can also enjoy standard Chinese cuisines.
  • [火~日] 昼11:30~15:00 夜18:00~22:30 (L.O閉店30分前)
  • 月曜日 (祝日の場合は翌火曜に振替)
  • 稔台8-40-19
  • 047-361-4144
推しの一杯Recommend
正宗担担面 (じゃんそんたんたんめん) 本場、中国四川の山椒を効かせたしびれのある担担面。 店内で一からゴマを煎るこだわりの芝麻醤(チーマージャン)や 手作りラー油をベースにしたスープはグルメサイトでも 高い評価を得ている。※価格変更の予定あり。Zhengzong Dandan Noodles (Orthodox Tantan noodles)
本場、中国四川の山椒を効かせたしびれのある担担面。 店内で一からゴマを煎るこだわりの芝麻醤(チーマージャン)や 手作りラー油をベースにしたスープはグルメサイトでも 高い評価を得ている。※価格変更の予定あり。
Tantan (Dandan) noodles, spiced with pepper from Sichuan, the home of Sichuan cuisine, is really numbing and spicy. Chi majang sesame sauce made within the shop by grinding sesame and the soup based on the homemade chili oil are rated highly by ramen enthusiasts on gourmet websites.
担々麵

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ガツ盛りラーメンみちる屋 松戸店 Gatsumori Ramen Michiruya
優しい味わいの醤油豚骨、自慢の太麺。 野菜・ニンニク・背脂全増し無料! お腹いっぱいに味わえる、ガツ盛りラーメンのお店。
Mild flavored Shoyu (soy sauce) Tonkotsu and the shop’s specialty thick noodles. Extra vegetables, garlic and pork back fat are all free! You can savor best parts of ramen and get full at this Gatsumori (extra-large portion) Ramen shop.
  • 昼11:00 ~ 15:00 夜17:00 ~ 24:00 (L.O閉店15分前)
  • 無休
  • 稔台7-7-13
  • 047-364-1295
推しの一杯Recommend
ザ★豚玉 みちる屋のお得な定番、通称「ブッタマ」。 食べ応え満点の厚切り豚3片と味玉子のせ。 トンコツ醤油に背脂とニンニクで、食べやすく親しみやすい味。 累計20万杯を優に超えるみちる屋のエース。The★Butatama (also known as “Buttama”)
みちる屋のお得な定番、通称「ブッタマ」。 食べ応え満点の厚切り豚3片と味玉子のせ。 トンコツ醤油に背脂とニンニクで、食べやすく親しみやすい味。 累計20万杯を優に超えるみちる屋のエース。
This signature dish is Michiruya’s popular dish, commonly known as “Buttama.” Topped with thick slices of pork – really satisfying to eat – plus a flavored egg. Easy-to-eat and familiar tastes with tonkotsu soy sauce, back fat and garlic. The aggregate number of over 200,000 bowls sold proves it is Michiruya’s bestselling menu.
醤油豚骨

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中華そば 志の田 Shinoda
「新京成線みのり台駅」から徒歩2分。こだわりは水。自家製の麺のグルテン形成を壊さないためや、 スープの出汁の出を良くするために軟水を使用しているとのこと。 細部にまでこだわりを持っているラーメンに魅了されたお客様で 店内は常に満席状態。
2 minutes walk from “Minoridai Station” of Shin Keisei Line. The specialty of the restaurant is water. They use soft water to prevent the gluten formation in their homemade noodles and to improve the broth of the soup. The restaurant is always full of customers who are fascinated by the attention to detail in the ramen.
  • 昼11:30〜14:30(L.O14:00) 夜の部は現在休業中
  • 水曜日 木曜日 ※変更有、来店前の確認がおすすめ
  • 松戸新田573-2 ニューコーポ稔台102
  • 047-362-0933
推しの一杯Recommend
ぶっかけ 味玉付き 8月からの新メニュー。こだわりの自家製麺はストレートの中太麺で、 ツルツルののどごしが最高。麺、本来の美味しさを味わえるよう、 タレは濃すぎず、胡椒と一味唐辛子のピリ辛さで最後まで飽きずに完食。 一緒についてくるスープは口直しで優しい風味。Bukkake Ajitama-tsuki (Bukkake noodles with flavored egg)
8月からの新メニュー。こだわりの自家製麺はストレートの中太麺で、 ツルツルののどごしが最高。麺、本来の美味しさを味わえるよう、 タレは濃すぎず、胡椒と一味唐辛子のピリ辛さで最後まで飽きずに完食。 一緒についてくるスープは口直しで優しい風味。
medium-thick straight with a slick texture and go down so smoothly. The sauce is not too strong so that customers will savor the original taste of soba. You will surely finish the dish up to the end, with hot spices of pepper and chili pepper. The soup that comes with the noodles is mild – good after the strong, spicy meal.
まぜそば・他

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どん きさろく Don Kisaroku
「新京成線八柱」駅から徒歩3分。じっくり丸1日近く炊いたこだわりの豚骨スープは、 手間暇かけた臭みやクセのないまろやかな味わい。 麺は硬さ、細麺またはちぢれ麵のいずれかを選べる。
The shop is located three minutes’ walk from Shin-Keisei Line Yabashira Station. The Tonkotsu (pork bone broth) is made with the shop owner’s great care, by simmering slowly for nearly a whole day. It tastes mild, with no odor nor strong flavor. Customers can choose firmness of noodles, and also thin noodles or curly noodles.
  • 11:00~翌1:00
  • 無休
  • 日暮1-17-10
  • 047-703-7455
推しの一杯Recommend
九州とんこつラーメン スープにこだわり、九州・博多・熊本のいいとこ取りの絶品スープ。 ラー油を使い、まろやかでありながら締まりのある味わい。 トロトロなチャーシューに笑みがこぼれる一品。KyushuTonkotsu Ramen
スープにこだわり、九州・博多・熊本のいいとこ取りの絶品スープ。 ラー油を使い、まろやかでありながら締まりのある味わい。 トロトロなチャーシューに笑みがこぼれる一品。
The soup, made with the shop owner’s special care, is a combination of the bests of Kyushu, Hakata, and Kumamoto ramens. The use of rayu chili oil gives the soup a mild yet robust flavor. The tender chashu pork will make you smile.
豚骨

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麺座まねき Menza-maneki
JR常磐線「北松戸」駅東口から徒歩5分、メニューは醤油、塩、味噌とあり、どれもあっさりめの優しい味わい。 ご夫婦2人で営まれている、創業20年のアットホームなお店。
The shop is located five minutes’ walk from the JR Joban Line Kita-Matsudo Station East Exit. On the menu are Shoyu (soy sauce), Shio (salt) and Miso-based ramens. All types are of light and mild tastes. The shop, 20 years in business, is run by a couple of husband and wife and is known for homey atmosphere.
  • 昼11:30~14:00 夜18:00~21:00
  • 月曜日 火曜日
  • 北松戸2-7-3
  • 047-366-5537
推しの一杯Recommend
潮まねきラーメン 醤油ベースの魚介・豚骨・鶏ガラをブレンドしたスープは まろやかで奥深さを感じる優しい味。 中細麺と良く絡んで、まさに飲み干したくなるウマさ。 柔らかでホロホロとした食感のチャーシューも味わい深い。Shiomaneki Ramen
醤油ベースの魚介・豚骨・鶏ガラをブレンドしたスープは まろやかで奥深さを感じる優しい味。 中細麺と良く絡んで、まさに飲み干したくなるウマさ。 柔らかでホロホロとした食感のチャーシューも味わい深い。
The soy sauce-based soup, with seafood, tonkotsu and chicken broths blended, is of mild, mellow and deep tastes. The soup goes so well with medium-thin noodles that you will want to drink up the whole bowl of it. The tender and melting chashu pork slices are also flavorful and savory.
醤油・他

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肉玉そば おとど 北松戸総本山 Nikutama-soba Otodo
JR常磐線「北松戸」駅すぐ!牛・豚・鶏の濃厚な三獣スープに、ツルツルシコシコな中太ストレート麺、卵の黄身と甘辛い炒めバラ肉が 白飯にベストマッチな「元祖おかず系ラーメン」のお店。
Close to the JR Joban Line Kita-Matsudo Station, this is an original “Okazu-kei” (side dish type) ramen shop, where you eat ramen together with rice. The thick soup made of beef, pork and chicken broth and smooth yet chewy medium-thick straight noodles, plus egg yolk and stir-fried sweet-spicy pork belly go perfectly with white rice.
  • [月~土]11:30~翌1:00 [日・祝]11:30~24:00 ※スープ売り切れ次第終了
  • 無休
  • 上本郷901
  • 047-360-5858
推しの一杯Recommend
元祖肉玉そば 名前の通り、お肉がドーンと乗っている! 無料でつけられるご飯に、卵黄やニンニク、豚バラ炒めと ラーメンのスープを絡めて食べるのが通。Original Niku-tama Noodles
名前の通り、お肉がドーンと乗っている! 無料でつけられるご飯に、卵黄やニンニク、豚バラ炒めと ラーメンのスープを絡めて食べるのが通。
As the name of the signature dish indicates, big slices of meat are on top of the ramen. Ramen “connoisseurs” or experienced ramen lovers eat the egg yolk, garlic and stir-fried pork belly and ramen soup mixing with white rice served for free.
牛・豚・鶏

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雷 北松戸本店 Kaminari (Kita-Matsudo Main Store)
「中華蕎麦 とみ田」の系列店。北松戸駅から少し歩いた場所にあるお店。お店の名前を冠した「雷そば」は、濃厚ながらもクセのないスープと 食べ応え抜群の自家製太麺の平打ち縮れ麺。 さすが名店「とみ田」の系列店といえるクオリティを感じる。
Kaminari is Tomita’s affiliated shop, located a few minutes’ walk from Kita-Matsudo Station. The signature dish, Kaminari, named after the shop name, features rich yet mild flavored soup and homemade thick and flat curly noodles. You’ll appreciate the quality as expected.
  • 11:00~23:00
  • 無休
  • 北松戸3-1-76
  • 047-366-5455
推しの一杯Recommend
雷そば(並) 雷専用の自家製太麺の平打ち縮れ麺とゲンコツ、背脂を中心に 数種類のガラを半日かけて炊いた、濃厚なスープ。 丼を覆いつくすほど大きなトロトロの豚,もやしとニンニクたっぷり、 インパクト抜群の食べごたえのある1杯。Kaminari Noodles(regular size)
雷専用の自家製太麺の平打ち縮れ麺とゲンコツ、背脂を中心に 数種類のガラを半日かけて炊いた、濃厚なスープ。 丼を覆いつくすほど大きなトロトロの豚,もやしとニンニクたっぷり、 インパクト抜群の食べごたえのある1杯。
The homemade thick and flat curly noodle, exclusively made for Kaminari, and the rich soup made by simmering pig thigh bones and back fat with several kinds of bones for half a day are the core feature of our ramen. Slices of pork, as big as to cover up the ramen bowl and well soaked in the taste, are so delicious. It’s an impactful and substantial bowl of ramen with plenty of bean sprouts and garlic!
がっつり

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松戸富田麺桜 Tomita Men-o
「中華蕎麦とみ田」の直営店。テラスモール松戸のフードコート内にあり、小さなお子様連れのファミリーも手軽に本格的な味を楽しめるお店。 とみ田の代表的なメニュー「濃厚豚骨魚介つけめん」はもちろん、 テラスモール松戸限定のメニューもあり。
The shop, directly operated by Tomita, is located in the Food Court of Terrace Mall Matsudo, and suitable for families with kids to enjoy easily authentic dishes. Attractive menus limited to this shop, in addition to Tomita’s signature dish – Noko (rich-flavored) Tonkotsu Seafood Tsukemen – are offered.
  • 10:00~21:00 (L.O20:30)
  • 不定休 (テラスモール松戸に準ずる)
  • 八ヶ崎2-8-1 テラスモール松戸3F
  • 047-342-7292
推しの一杯Recommend
甘えびつけ麺 テラスモール松戸限定のメニュー。 一口目からガツンと濃厚、海老の力強い味わいが利いたスープと 綺麗に整えられている褐色の自家製極太麵は女性にもオススメの一品。Amaebi Tsukemen (Dipping noodles with sweet shrimp soup)
テラスモール松戸限定のメニュー。 一口目からガツンと濃厚、海老の力強い味わいが利いたスープと 綺麗に整えられている褐色の自家製極太麵は女性にもオススメの一品。
The limited menu for Terrace Maul Matsudo, Amaebi Tsukemen, with the beautifully arranged homemade brownish thick noodles in the deep, rich flavor enhanced by shrimps’ robust flavor – which your will realize at the very first slurp – is the shop’s best dish of ramen, even recommended to female ramen lovers.
豚骨魚介

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ラーメン横綱 松戸店 Ramen Yokozuna
1972(昭和47)年、京都市南区吉祥院にて屋台で生まれたラーメン横綱の松戸店。カウンター席の他、テーブル席もある、 ゆったりとした店内だから、仲間同士や家族でもOK。 屋台の頃より守り抜かれた原点の味をここ松戸でも味わえるのがうれしい。
This is the Matsudo shop of Ramen Yokozuna, which started as a street Ramen stall in 1972 in Kyoto. With counter and table seats in the pacious interior, the shop is a good place to visit with colleagues or families. It’s wonderful for customers to be able to taste in Matsudo the original flavor preserved since the time of street stall in Kyoto.
  • 午前11:00~翌5:00
  • 元旦以外無休
  • 二ッ木二葉町198-5
  • 047-702-4527
推しの一杯Recommend
煮込みバラ肉ラーメン(並) 手間暇かけてじっくり炊き上げた豚骨スープに自家製の醬油ベースの かえしで仕立てた正統派のスープに細ストレート麺。 丼からはみださんばかりの大きな煮込みバラ肉は、 トロトロの食感と箸で切れる柔らかさ!※価格変更の予定あり。Nikomi Baraniku (simmered pork belly) Ramen (regular size)
手間暇かけてじっくり炊き上げた豚骨スープに自家製の醬油ベースの かえしで仕立てた正統派のスープに細ストレート麺。 丼からはみださんばかりの大きな煮込みバラ肉は、 トロトロの食感と箸で切れる柔らかさ!※価格変更の予定あり。
Tonkotsu soup simmered for many hours with lot of care and the orthodox soup prepared with homemade soy-based noodle soup base for the thin straight noodles. Large slices of simmered pork belly protruding from the bowl are melty and so tender you can cut them with chopsticks.
醤油